Traseul:  Chişinău – Glodeni - Cobani – Buteşti - Chișinău

Durata traseului: 2 zile/1 noapte

Distanţa traseului: 495 km

Cazare: Glodeni (pensiune agroturistică clasificată)

Obiective incluse în traseu:

Monument al naturii "Suta de movile"


 

satul Cobani şi Branişte, raionul Glodeni

Acesta este singurul loc din Europa, unde sânt concentrate într-un număr atât de mare recife submarine ale mărilor antice care acopereau pe atunci acest teritoriu – Marea Tortoniană şi Sarmatică.

Citește mai departe: Monument al naturii "Suta de movile"

Monument al naturii "Toltrele Prutului"


 

satul Cobani, raionul Glodeni

Stâncile Prutului" sau "Toltrele" se află concentrate pe o suprafaţă restrânsă, în bazinele râurilor mici Larga, Vilia, Lopatnic, Draghişte, Racovăţ, Ciuhur şi Camenca, râuri care se varsă în porţiunea Prutului de Mijloc. Deşi fragmentate puternic în mai multe locuri, lanţurile de recife se mai prezintă şi astăzi ca un organism unitar ce se întinde pe o distanţă de aproape 200 km.

Citește mai departe: Monument al naturii "Toltrele Prutului"

Monument al naturii "Cheile Buteşti"


 

satul Buteşti, raionul Glodeni

Cheile Butești sânt situate la sud de satul Buteşti, la câțiva kilometri de satul Cobani. Stânca are o suprafaţă de 110 ha. Râul Camenca este străbătut de un canion pitoresc cu sedimente de calcar în zona Prutului.

Citește mai departe: Monument al naturii "Cheile Buteşti"

Rezervaţia ştiinţifică "Pădurea Domnească"


 

raionul Glodeni

Rezervația științifică „Pădurea domnească" a fost fondată prin hotărârea Guvernul Republicii Moldova în anul 1993. Scopul fondării sale a fost de a păstra pădurile cu lunci inundabile, speciile rare și pe cale de dispariție de animale și plante. Suprafaţa totală a rezervaţiei este de 6039 ha, din care 3054 ha sunt păduri.

Citește mai departe: Rezervaţia ştiinţifică "Pădurea Domnească"

Rezervația de zimbri


 

raionul Glodeni

Rezervația de Zimbri este într-o poieniţă cu o suprafață de 32 hectare îngrădite pentru Zimbri. După un gard de bârne de stejar trainice, între care e trasă o plasă metalică, fortificată suplimentar cu trei rânduri de otgoane groase, vieţuiesc cei 3 zimbri aduşi în august 2005 de la "Bela Veja" (Polonia) în "Pădurea Domnească".

Citește mai departe: Rezervația de zimbri

Ţara Bâtlanilor


 

satul Balatina, raionul Glodeni

Acest loc minunat Țara Bâtlanilor se află în preajma satului Balatina din raionul Glodeni, în pădurea de stejari din lunca râului Prut. Țara Bâtlanilor este parte componentă a unei rezervaţii mari „Pădurea domnească", suprafaţa totală a căruia depăşeşte 6 mii de hectare.

Citește mai departe: Ţara Bâtlanilor

Lacul de acumulare „Costești-stânca"


 

satul Costești, raionul Glodeni

Istoria satului Costeşti îşi ia începutul de la sfârșitul secolului al XVI-lea, când pe malul râului Prut exista o moşie boierească. Boierul se numea Costică (Costel) − de aici şi denumirea locului.

Citește mai departe: Lacul de acumulare „Costești-stânca"

 

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.