- Sunteți aici:
- Acasă
- Descoperă Moldova
- Zona turistică Est
- Ruta turistică N17
Traseul: Chişinău - Mereni – Tighina - Târnauca - Tiraspol
Durata traseului: 10 ore
Distanţa traseului: 185 km
Cazare: fără
Obiective incluse în traseu:
satul Mereni, raionul Anenii Noi
Fabrica a fost construită în mijlocul secolului trecut, în 1959 ca întreprindere vinicolă primară în sistemul gigant al vinului "Moldvinproma." Astăzi această vinărie este complet renovată.
mun. Tighina
Cetatea Tighina a făcut parte din marele și bine chibzuitul sistem defensiv al Moldovei medievale, fiind pe vremuri una din cele mai puternice cetăți. Astfel fiind o cetate moldovenească din secolul XIV, din timpul domniei lui Ștefan cel Mare, care a construit o cetate din pământ și lemn – o palancă, pentru a apăra trecătoarea de tătari.
mun. Tiraspol
Combinatul de vinuri şi coniacuri „KVINT" din Tiraspol reprezintă cea mai mare întreprindere în țările CSI care produce vin, coniac și alte băuturi alcoolice.
Citește mai departe: Combinatul de vinuri şi coniacuri "KVINT"
satul Chiţcani, raionul Căuşeni
Nu departe de cetatea Tighina se află cea mai măreață mănăstire din Basarabia "Noul Neamț", de la Chițcani cu hramul Sfintei Înălțări. Mănăstirea "Noul Neamț" este mănăstire de călugări, 80 de viețuitori.
satul Chiţcani, raionul Căuşeni
Memorialul din satul Chiţcani, raionul Căuşeni, este situat la 3 km de sat pe cel mai înalt punct a promontoriului Chiţcani, fiind ridicat în memoria tuturor acelora care s-au jertfit în operaţiunea militară Iaşi-Chişinău din anul 1944.
satul Hagimus, raionul Căuşeni
Într-un loc de o frumuseţe unică, la poale de pădure, se înalţă o cetate de spirit a Sudului Basarabiei - Mănăstirea "Sfintele Femei Mironosiţe Marta şi Maria", situată la 400 de metri de traseul Căuşeni – Tighina. Acest lăcaş are o istorie relativ nouă, e o pornire de acum zece ani.
Citește mai departe: Mănăstirea Sfintelor Mironosițe Marta și Maria
orașul Căușeni
Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Căușeni este un monument arhitectural construit în secolele XVII-XVIII. Este ctitorită de către domnitorul Moldovei Grigore Callimachi și mitropolitul Daniil al Proilaviei. Pictura datează din anul 1763 și este opera zugravilor Stanciul Radu și Voicul.
satul Zaim, raionul Căușeni
Casa-muzeu "Alexei Mateevici" din Zaim a fost deschisă la 26 martie 1988 cu ocazia a 100 ani de la naşterea preotului-poet Alexei Mateevici, ajuns prin destin, autor al Imnului de Stat al Republicii Moldova - poezia "Limba Noastră", care a devenit imn al limbii materne şi sărbătoare naţională "Limba noastră cea Română", începând cu 31 august 1989.
Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.