mun. Tighina
Cetatea Tighina a făcut parte din marele și bine chibzuitul sistem defensiv al Moldovei medievale, fiind pe vremuri una din cele mai puternice cetăți. Astfel fiind o cetate moldovenească din secolul XIV, din timpul domniei lui Ștefan cel Mare, care a construit o cetate din pământ și lemn – o palancă, pentru a apăra trecătoarea de tătari.
Cetatea-citadelă Tighina este cea mai puternică dintre cetățile medievale ale Moldovei, este menționată sub această denumire pentru prima dată în gramota domnitorului Alexandru cel Bun în 1408.
La origine cetatea are un punct fortificat al românilor, după care a fost reconstruită de genovezi și apoi ridicată la rang mare de cetate de apărare în sec. XVI, de către Ștefan cel Mare.
Cetatea Tighina este inclusă în:
> Ruta turistică N17. Clic aici pentru detalii despre această rută...
> Ruta turistică N18. Clic aici pentru detalii despre această rută...
Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.