Traseul:  Chişinău – Comrat - Taraclia – Beşalma – Cazaclia – Ceadâr Lunga - Chișinău

Durata traseului: 10 ore sau 2 zile/1 noapte

Distanţa traseului: 380 km

Cazare: pensiunea agroturistică "Albasadof" (satul Albota)

Obiective incluse în traseu:

Monument al naturii "Valul lui Traian"


 

raionul Cimișlia

Monumentul istoric "Valul lui Traian" reprezintă o fortificaţie din perioada antică târzie, atestat pentru prima dată documentar la 13 martie 1489. Valurile sunt situate în partea de sud a Moldovei şi constituie 2 ramificaţii principale: "de jos" şi "de sus".

Citește mai departe: Monument al naturii "Valul lui Traian"

Muzeul de studiere a ținutului


 

orașul Comrat

Muzeul are o colecţie de exponate dedicate istoriei ţinutului din Stepa Bugeacului. În fondurile muzeului sunt adunate circa 6000 de exponate. În sălile de expoziţie sunt prezentate operele artiştilor plastici din Moldova. Expoziţia mai ilustrează istoria, cultura şi viaţa cotidiană a găgăuzilor.

Citește mai departe: Muzeul de studiere a ținutului

Catedrala Sf. Ioan Botezătorul


 

orașul Comrat

Catedrala „Sf. Ioan Botezătorul", construită în 1856, şi este un ansamblu arhitectonic alcătuit dintr-o construcţie impunătoare în stilul arhitecturii ruso-bizantine, cu un coronament din cinci turle şi o clopotniţă amplasată separat, biblioteca turcească „Atatiurk", ale gloriei poporului găgăuz.

Citește mai departe: Catedrala Sf. Ioan Botezătorul

Combinatul de vinuri Taraclia


 

orașul Taraclia

La Taraclia activează din 1995 întreprinderea de prelucrare a strugurilor, combinatul de vinuri de o calitate superioară care este cunoscut în țară și peste hotarele ei. Datorită solului arid, vinurile produse în stepa Bugeacului și în extremitatea sudică a Moldovei sunt în special vinuri roșii și de desert.

Citește mai departe: Combinatul de vinuri Taraclia

Casa memorială a lui Olimpii Panov


 

orașul Taraclia

Olimpii Panov (1852-1887) este erou naţional al Bulgariei (celebru ofițer de artilerie), participant la bătălia de la Plevna din 1877-1878. Plevna, în bulgară Pleven, cu o populație de 140.000 de locuitori, este situat într-o regiune agricolă în inima Câmpiei Dunărene - la 170 km de Sofia, 320 km vest de Varna şi 40 km la sud de Dunăre (Turnu Măgurele), înconjurat de dealuri joase.

Citește mai departe: Casa memorială a lui Olimpii Panov

Muzeul Găgăuz de Istorie şi Etnografie „Dumitru Cara Ciobanu"


 

satul Beşalma, Comrat

Satul Beşalma este un centru unic de cultură Găgăuză unde se găseşte Muzeul de Istorie şi Etnografie a unicului popor ortodox de origine turcă – găgăuzii. Unul din iluştrii oamenii ai acestui popor a fost Dumitru Cara-Ciobanu, scriitor şi bun cunoscător a culturii şi folclorului găgăuz.

Citește mai departe: Muzeul Găgăuz de Istorie şi Etnografie „Dumitru Cara Ciobanu"

Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Dimitrie


 

orașul Ceadâr-Lunga

Mănăstirea Ceadâr-Lunga (mănăstire de călugăriţe) cu hramul Sfântul Mare Mucenic Dimitrie se află lângă orașul Ceadâr-Lunga, la o distanţă de 125 km de capitala Chişinău. Biserica Sfântul Dimitrie a fost aruncată în aer de comunişti în anul 1972, iar mănăstirea a fost ridicată în anul 2000 la iniţiativa protoiereului Dumitru Chioroglu.

Citește mai departe: Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Dimitrie

Monumente ale naturii geologice şi paleontologice "Rîpele de la Ceadîr - Lunga" şi "Secţiunea geologică din valea rîului Ialpug"


 

orașul Ceadâr-Lunga

Râpele de la Ceadâr-Lunga se află la est de oraşul Ceadâr-Lunga, ocolul silvic Ceadâr-Lunga, parcela 46, subparcela 2.

Citește mai departe: Monumente ale naturii geologice şi paleontologice "Rîpele de la Ceadîr - Lunga" şi "Secţiunea...

 

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.