- Sunteți aici:
- Acasă
- Descoperă Moldova
- Zona turistică Sud-Est
- Ruta turistică N16
Traseul: Chişinău - Carahasani - Popeasca - Talmaza - Purcari
Durata traseului: 10 ore sau 2 zile/1 noapte
Distanţa traseului: 380 km
Cazare: Purcari (pensiunea agroturistică clasificată)
Obiective incluse în traseu:
satul Carahasani, raionul Ștefan vodă
Carahasani (1570) - localitate mare, situată în Valea Căplanilor, bogată în iazuri, la frontiera ucraineană din Bugeac, în regiune de şes şi coline.
satul Popeasca, raionul Ștefan Vodă
Satul Popeasca (1769) – sat cu oameni gospodari, cu case bine amenajate, cu miros de busuioc şi gutui. Profesorul şcolar Anton Port este cea mai mare celebritate din sat. Curtea lui se vede din depărtare şi nu о poţi confunda cu oricare alta. La domnul Port deseori vin în vizită delegaţii, chiar şi de peste hotare.
satul Talmaza, raionul Ștefan Vodă
Talmaza este un sat mare şi frumos şi e la o distanţă de 40 km de cetatea Tighina şi de 100 km depărtare de municipiul Chişinău. Deşi satul este situat în lunca Nistrului, având şi terenuri agricole irigate, îndeletnicirea principală pare să fie, totuşi, viticultura. Viile se află pe povârnişurile înalte de unde se deschid panorame frumoase asupra împrejurimilor din valea Nistrului.
satul Talmaza, raionul Ștefan Vodă
Un alt obiectiv turistic al acestui sat este „Moara lui Tihon". Ciudăţenia de moară ne aminteşte că odinioară morile de vânt ale satului Talmaza ademeneau sute de oameni care îşi aduceau grâul ori porumbul la morarii şi morăriţele din Talmaza.
satul Talmaza, raionul Ștefan Vodă
Crescătoria de fazani din satul Talmaza a constituit întotdeauna un obiectiv de atracție pentru turiști. Crescătoria în cauză deține un secret aparte de creștere al fazanilor. Fazanii crescuți aici în perioada destinată vânatului sunt eliberați și vânați de amatori.
satul Purcari, raionul Ștefan Vodă
Complexul turistic Purcari este un chateau în stil francez, situat în sud-vestul Republicii Moldova pe malul râului Nistru, la 120 km de Chişinău, la 30 km de Marea Neagră şi Odessa, şi face parte din Drumul Vinului în Moldova.
Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.