Traseul:  Chişinău - Cojuşna – Călăraşi – Selişte – Chișinău

Durata traseului: 8 ore

Distanţa traseului: 120 km

Cazare: fără

Obiective incluse în traseu:

Vinăria “Cojuşna”


 

s. Cojuşna, r. Strășeni

La 30 km de Chișinău, fabrica de vinuri Cojușna, fondată în anul 1908, este renumită prin colecția sa de peste 1 mil. de sticle de vinuri vechi și beciurile care se întinde pe o distanță de mai bine de 1km. Întreprinderea produce peste 10 soiuri de vin, majoritatea fiind vinuri albe, cât și băuturi alcoolice tari.

Citește mai departe: Vinăria “Cojuşna”

Fabrica de vinuri “Călărași-Divin”


 

orașul Călăraşi

Fabrica de vinuri şi coniacuri „Călăraşi Divin” este una din cele mai vechi fabrici vinicole din Republica Moldova, care s-a dezvoltat pe baza unei distilării construite la Călăraşi în anul 1896. Tehnologia de preparare pentru distilatele de vinuri a fost adusă din Franţa de David Zakharievich Sardzhishvili, fondator al industriei vinicole în Rusia ţaristă.

Citește mai departe: Fabrica de vinuri “Călărași-Divin”

Biserica de lemn (1825)


 

s. Selişte, r. Călăraşi

În apropierea satului se întinde pe o suprafață de 1213 ha Rezervația peisajeră „Căbăiești-Pârjolteni”, care este Arie Naturală protejată de stat. În rezervaţia dată au fost identificate 10 tipuri de pădure. Un interes pentru turiști este biserica din lemn construită în 1825, închinată Sfântului Mare Mucenic Dimitrie și biserica "Acoperământul Maicii Domnului" construită în 1820.

Citește mai departe: Biserica de lemn (1825)

 

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.