Sarbatoarea Pastelui in Moldova

 

Prima soţie a lui Ştefan cel Mare a fost blonda şi preafrumoasa Evdochia din Kiev, sora cneazului Simion, vasal al regelui Poloniei.

Hits: 12751
Sarbatoarea Pastelui in Moldova

 

Icoana este un semn al prezenţei lui Dumnezeu sau a sfinţilor, fie în Sfânta Biserică, fie în casele creştinilor, de aceea ea trebuie să aibă un loc deosebit. Iconostasul de casă a creştinului se face din poliţe. 

Hits: 8668
Sarbatoarea Pastelui in Moldova

 

Usturoiul este o planta medicinala, alimentară si condiment, avand un bulb alcătuit din mulți catei înveliti individual in câte o formatiune membranoasa.

Intai de toate, trebuie spus ca usturoiul este o sursa buna de magneziu, vitamina B6, C si B1. Este bogat in fosfor, seleniu, calciu, potasiu si fier.

Hits: 6700
Sarbatoarea Pastelui in Moldova

 

Ziua Internațională a Femeii (denumită generic Ziua Femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și discriminarea și violența care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. 

Hits: 5398
Sarbatoarea Pastelui in Moldova

 

Căciula dacică cu moţ era un semn de identificare a statutului social. Sursele antice ne vorbesc despre comati, oamenii simpli, cei care umblau cu capul descoperit, şi despre tarabostes sau pileați, nobilii care purtau pileus. 

Hits: 6122
Sarbatoarea Pastelui in Moldova

 

 „Zimbrul şi Vulturul” (Zimbrulu şi Vulturulu) a fost un ziar apărut în secolul XIX în Moldova, iar un exemplar al acestuia a ajuns să fie cel mai scump ziar din lume. 

Hits: 6149
Sarbatoarea Pastelui in Moldova

 

La 25 ianuarie, purtătoarele numelui Tatiana au un motiv serios de a sărbători. Totodată, în această zi, este marcată şi Ziua Studenţilor, Tatiana fiind considerată protectoarea tuturor studenţilor ortodocşi.

Hits: 10674
Sarbatoarea Pastelui in Moldova

 

Amintim că în Biserica Ortodoxă Liturghia Sfântului Vasile Cel Mare se săvârșește de 10 ori pe an: în ziua prăznuirii Sfântului Vasile, în Ajunul Botezului Domnului, în primele cinci duminici din Postul Mare, în joia şi sâmbăta din Săptămâna Patimilor şi în ziua Ajunului de Crăciun.

Hits: 4908

ANTREC-Moldova is a non-governmental, apolitical and non-profit organization that promotes rural, ecological and cultural tourism in Moldova from 2000. ANTREC-Moldova is the first professional rural tourism association in our country, that have created a network of guesthouses. The positive results obtained by ANTREC, throughout its activities, is due to our team: country's top specialists involvements in the fields of culture, ethnology, history, law, economics, ecology, crafts, etc.