Traseul:  Chişinău – Cantemir - Cahul – Manta – Văleni – Slobozia Mare

Durata traseului: 2 zile/1 noapte

Distanţa traseului: 510 km

Cazare: Cahul

Obiective incluse în traseu:

Cimitirul ostaşilor români din satul Ţiganca


 

satul Ţiganca, Cantemir

La 2 km de Cantemir, aproape de satul Stoianovca, se află un cimitir militar, unde au fost înhumate rămăşiţele pământești ale ostaşilor şi ofiţerilor români, căzuţi în luptele din iunie-iulie 1941. În 1996, la iniţiativa băştinaşilor, Ministerul Apărării al R. Moldova şi Ambasada României au instalat aici o piatră funerară, o cruce, a fost plantat un parc.

Подробнее: Cimitirul ostaşilor români din satul Ţiganca

Stațiunea balneoclimaterică "Nufărul alb"


 

orașul Cahul

Din anul 1986 la Cahul funcţionează staţiunea balneară „Nufărul alb", care este obiectul turistic principal al orașului. El a fost construit la sfârșitul anilor 1970 în baza unui izvor de apă minerală, similară apelor din Maţesta (Rusia). Apa minerală din Cahul se deosebeşte prin conţinutul înalt de brom şi iod şi se aplică la tratarea bolilor sistemului nervos, cardio-vascular, aparatului locomotor şi bolilor de piele.

Подробнее: Stațiunea balneoclimaterică "Nufărul alb"

Lacul Manta


 

satul Manta, raionul Cahul

Lacul Manta este cel mai mare lac din Republica Moldova având o suprafața de 2100 ha și este un paradis pentru vieţuitoarele iubitoare de apă, cum ar fi: cormoranul, barza albă, egreta, cocostârcul, stârcul, liştiţă, bâtlan, postârnacul, cocor, pelicanul, pescăruşul, lebede, enot, nutria, ţistarul, vulpe, pisica sălbatică, melci de apă, midii, broaşte ţestoase, mistreţul, căprioarele, nufărul alb, nufărul galben, nuca de apă şi alte specii de plante şi animale incluse în Cartea Roşie a Moldovei, care pot fi întâlnite aici.

Подробнее: Lacul Manta

Monument al naturii "Valul lui Traian"


 

raionul Cahul

Valul lui Traian reprezintă un monument arheologic (secolul II d.H) de importanţă internaţională, situat la ieşirea din satul Vadul lui Isac. Are o lungime de 126 km şi se întinde de la satul Vadul lui Isac până la or. Tatarbunar, pe teritoriul Ucrainean. Înălţimea valului nu depăşeşte 1,5-3 m.

Подробнее: Monument al naturii "Valul lui Traian"

Lacul Beleu


 

raionul Cahul

Lacul Beleu este un lac natural din lunca Prutului, în sudul Republicii Moldova. În scopul protecţiei florei şi faunei lacului Beleu şi albiei Prutului în împrejurimile acestuia în 1991 a fost creată rezervaţia naturală „Prutul de Jos" cu suprafaţa de 1691 de hectare. Aproximativ 2/3 din suprafaţa rezervaţiei o alcătuiesc apele lacului Beleu.

Подробнее: Lacul Beleu

Muzeul "Plai Natal"


 

satul Slobozia Mare, raionul Cahul

Muzeul a fost fondat in anul 1988 și clădirea muzeului are șase săli (fiecare sală avându-și denumirea corespunzătoare):

Подробнее: Muzeul "Plai Natal"

Fabrica de vinuri "Slobozia Mare"


 

satul Slobozia Mare, raionul Cahul

Până în anul 1954 a funcționat ca un punct de prelucrare a strugurilor de poamă în fosta ogradă a lui Costică Brânză, deportat în anul 1949. Suprafețele de vii în colhozuri erau mici, de aceea aici se prelucra mai mulți struguri din sectorul particular.

Подробнее: Fabrica de vinuri "Slobozia Mare"

Rezervaţia ştiinţifică "Prutul de Jos"


 

raionul Cahul

Rezervația naturala Prutul de Jos este sinonimul virginității naturii. Ea este amplasată în cursul de jos al râului Prut. În componenta sa intră lacul Beleu și o rețea de bălți care, în ansamblu, formează un ecosistem unic de importanță nu numai națională, dar și internațională și se întinde de la Cahul până la Giurgiulești.

Подробнее: Rezervaţia ştiinţifică "Prutul de Jos"

 

ANTREC-Moldova это Национальная Ассоциация Сельского, Экологического, Культурного Туризма Молдовы, - организация неправительственная, некоммерческая, вне политики. Ассоциация создана в 2000 году и является инициатором открытия первых сельских туристических хозяйств в Республике Молдова.