Traseul:  Chişinău - Bardar – Hâncești – Chișinău

Durata traseului: 8-10 ore

Distanţa traseului: 185 km

Cazare: fără

Obiective incluse în traseu:

Ferma de struți de lingă Bardar (pentru copii)


 

Bardar, Ialoveni

Situată la doar 2 km de vatra satului, ferma de struţi din Bardar este una din cele mai mari din republică. În prezent numărul acestor păsări exotice se ridică la circa 100. Ca să menţină căldura în interiorul încăperilor unde sunt adăpostiţi struţii, fermierul a închis sistemul de ventilaţie, iar pe parcursul zilei păsările sunt scoase afară, unde aleargă ca să se încălzească.

Подробнее: Ferma de struți de lingă Bardar (pentru copii)

Fabrica de vinuri „Vinăria Bardar” S.A.


 

Bardar, Ialoveni

Landşaftul din Bardar cu podgoriile îngrijite, fascinează prin liniştea şi calmul ce domneşte aici. Plantaţiile, scăldate de râulețul Botna, sunt măreţe şi pline de farmec. Iar vinurile şi băuturile tari, produse de specialiştii "Vinăriei Bardar", sunt unice şi ca orice băutură dintr-o zonă anumită, desigur că sunt neimitabile. Ele sunt cunoscute de cunoscătorii din toată lumea, deoarece ele toate sunt incluse în catalogul enciclopedic "Băuturile tari şi coniacurile lumii", unde un loc aparte îl ocupă coniacul Cezar, precum şi în ghidul enologic "1000 cele mai bune vinuri ale anului '99".

Подробнее: Fabrica de vinuri „Vinăria Bardar” S.A.

Biserica „Sfinţii Voievozi”


 

satul Bujor, raionul Hâncești

Biserica „Sfinţii Voievozi” din satul Bujor a fost menţionată prima dată în anul 1780, fiind atunci construită din lemn. Sfântul locaş avea icoanele necesare şi o bibliotecă completă de cărţi bisericeşti.

Подробнее: Biserica „Sfinţii Voievozi”

Muzeu de Etnografie şi Istorie Naturală


 

or. Hâncești

Însăși conacul - un adevărat castel în stil francez, cu o grădina de iarnă, turnuri de pază și un parc – a fost construit în a doua jumătate a sec. XIX în baza proiectului arhitectului Alexandru Bernardazzi, și timp de câțiva zeci de ani a fost proprietatea familiei Mirzoian, urmașii lui Manuc-Bei.

Подробнее: Muzeu de Etnografie şi Istorie Naturală

Castelul de vânătoare a lui Manuc-bei


 

or. Hâncești

Castelul de vânătoare se află la intrarea secundară pe teritoriul palatului de reşedinţă a lui Manuc-bei, construit din iniţiativa fiului magnatului armean Oganes. Arhitectura clădirii are drept model castelele europene medievale cu turnuri acoperite cu acoperişuri piramidale, cu săgeţi decorative în vârful lor.

Подробнее: Castelul de vânătoare a lui Manuc-bei

Rezervaţia peisagistică “Pădurea din Hâncești”


 

or. Hâncești

Rezervaţia peisagistică „Pădurea din Hânceşti”, este Arie naturală protejată de stat care se întinde pe o suprafaţă de 4499 ha, între satele Lăpuşna şi Mereni, ocolul silvic Logăneşti, raionul Hânceşti. Rezervaţia este ocrotită de stat din anul 1975 atât pentru valoarea științifică cât și pentru frumusețea peisajului.

Подробнее: Rezervaţia peisagistică “Pădurea din Hâncești”

 

ANTREC-Moldova это Национальная Ассоциация Сельского, Экологического, Культурного Туризма Молдовы, - организация неправительственная, некоммерческая, вне политики. Ассоциация создана в 2000 году и является инициатором открытия первых сельских туристических хозяйств в Республике Молдова.