- Вы здесь:
- Главная
- Descoperă Moldova
- Zona turistică Centru
- Ruta turistică N2
Traseul: Chişinau – Stăuceni – Cricova – Porumbeni – Romaneşti - Chișinău
Durata traseului: 8–10 ore
Distanţa traseului: 155 km
Cazare: fără
Obiective incluse în traseu:
com. Stăuceni, Chișinău
În partea nordică a capitalei Republicii Moldova, la o distanţă de numai 3 km , este situată comuna Stăuceni unde se află Colegiul Naţional de Viticultură şi Vinificare din Chişinău - veche şi prestigioasă forjerie de horticultori, viticultori şi vinificatori, a fost fondat în anul 1842 de către Ministerul Proprietarilor de Stat al guvernului imperial rus ca şcoala de pomicultură de categorie inferioară.
Подробнее: Colegiu de viticultură şi vinificaţie din Stăuceni
or. Cricova, Chișinău
Combinatul de vinuri „Cricova” a fost înfiinţat în anul 1952 şi este considerat unicul in lume. Astăzi „Cricova” este un adevărat oraş subteran al vinului, care se întinde pe o lungime de peste 60 km. Străzile subterane au denumiri exotice: „Cabernet”, „Merlot”, „Chardonnay”.
s. Porumbeni, Criuleni
În prezent Centrul ştiinţifico-practic „Porumbeni” este filiala Institutului ştiinţifico-practic din Bălţi. Direcţia prioritară de activitate a institutului este ameliorarea, producerea seminţelor şi perfecţionarea tehnologiilor de cultivare a porumbului. Această direcţie constituie peste 70 la sută din volumul de investigaţii, este integrată într-un program complex, de cercetare, realizat de 8 laboratoare specializate. Institutul desfăşoară cercetări şi în domeniul plantelor aromatice, medicinale şi decorative.
Romaneşti, Strășeni
Vinurile „Romaneşti” şi „Trandafirul Moldovei”, produse aici sunt apreciate în ţară şi peste hotare. Primul a fost distins cu semnul de stat al calităţii şi cu patru medalii la expoziţiile internaţionale. Condiţiile climaterice favorabile au pus începutul producerii renumitului vin „Romaneşti”, care a devenit analogul moldovenesc al celebrului vin franţuzesc „Bordo”. Aici se produc vinurilor roşii seci , vinuri albe, vinuri vechi.
ANTREC-Moldova это Национальная Ассоциация Сельского, Экологического, Культурного Туризма Молдовы, - организация неправительственная, некоммерческая, вне политики. Ассоциация создана в 2000 году и является инициатором открытия первых сельских туристических хозяйств в Республике Молдова.